Gratin van macaroni met emmentaler, prei en noten.

image sans description

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Gratin van macaroni met emmentaler, prei en noten.

Ingrediënten

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

2 preien (enkel het witte gedeelte), fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
50g bloem
50g boter + een klein beetje om de ovenschaal te beboteren en de prei te stoven
500ml melk
een paar vleugjes nootmuskaat
180g + 100g geraspte kaas Spécial Gratin Entremont
400g pasta (horentjes)
een handvol noten

Bereiding

:

Verwarm je oven voor op 250°C. Stoof eerst de gesneden prei met een klontje boter in een stoofpan. Doe er een beetje zout op, voeg de knoflook toe en blijf tien minuutjes roeren. De prei moet zacht zijn en aan de randen licht goudkleurig. Zet dit even opzij op een bord. Breng 4 liter water aan de kook en doe er 35 g zout bij. Dit zijn de ideale verhoudingen om de pasta (100g pasta, 1 liter water en 7g zout) te koken en op smaak te brengen. Begin dan de bechamelsaus te maken. In dezelfde pan waarin je ook de prei stoofde, smelt je nu 50g boter en voeg je de bloem toe. Roer gedurende 2 à 3 minuten. Giet de melk er met kleine beetjes bij, terwijl je ondertussen blijft roeren. Zo vermijd je klonters. Breng op smaak met zout en peper en voeg indien gewenst een beetje geraspte nootmuskaat toe. Laat ongeveer tien minuten op het vuur indikken terwijl u verder roert. Je saus moet wat dikker en smeuïg worden. Smelt al roerend de 180g geraspte kaas in de béchamelsaus. Zet het vuur uit en laat de pasta koken. Haal die al enkele minuten voor de op de verpakking aangegeven tijd van het vuur. Giet het water af en bewaar een kopje van het gekookte water. Meng de gekookte pasta met de béchamelsaus, de prei en de fijngestampte noten. Voeg eventueel het kopje met kookwater toe als het mengsel te dik is. Giet alles in een beboterde gratinschaal en steek die 20 minuten in de oven. Serveer onmiddellijk, met een knapperige salade en een pittige vinaigrette.

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken