Monkey bread gevuld met raclette Entremont

image sans description

De kaas die u nodig heeft

Ontdek
reduction bg

Onze kortingsbonnen

Ik geniet ervan.
0,50
Voor alle formaten

Monkey bread gevuld met raclette Entremont

Ingrediënten

14 g bakkersgist
22 cl lauw water
375 g bloem
7 g zout
20 g suiker
60 g koude boter in blokjes
350 g kaas Spécial soirée raclette Entremont
1 teentje knoflook
1 bosje kervel
2 cl olijfolie
1 eiwit
Papaver, sesam, boekweit, pompoenzaad, peper, verse kruiden …

Bereiding

Maak de brioche klaar. Verkruimel de gist en los op in lauw water. Laat een tiental minuten weken. Giet alle van het recept in de robotkom, voeg de verdunde gist toe en kneed gedurende 5 minuten totdat het deeg van de wanden loskomt. Voeg indien nodig een beetje bloem toe.

Meng de koude boter er beetje bij beetje door en blijf kneden tot alles goed vermengd is. Dek af met een vochtige doek en laat 2 uur rusten.

Maak een smaakmaker met knoflook en kervel: schil en snijd het teentje knoflook fijn. Bak het knoflook op laag vuur in een pan met een scheutje olijfolie. Was de kervel en hak de blaadjes fijn. Voeg toe aan het knoflook.

Ontgas het briochedeeg.

Maak balletjes van 25 g en vul ze met een groot stuk kaas Spécial soirée raclette Entremont en een theelepel van het mengsel met knoflook en kervel. Sluit het deeg en rol er een balletje van. Breng alle balletjes samen en vorm een ronde kroon. Laat 30 minuten rijzen bij 30°C.

Bestrijk de balletjes met eiwit en bestrooi ze met verschillende zaden, kruiden en specerijen. Bak ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C.
Eet dit gerecht als het nog een beetje warm is.

Fotocredit : Stéphanie Iguna (@stephatable)

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken