Ovenschotel met peer en aardappel

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Onze kortingsbonnen

Ik geniet ervan.
0,50
Voor alle formaten

Ovenschotel met peer en aardappel

Ingrediënten

 

7 aardappelen
3 peren
100 g boter
Olijfolie
Ciderazijn
Geraspte emmentaler Entremont
Zout, peper

Bereiding

 

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil de peren en aardappelen en snij ze zo dun mogelijk.
Leg roestvrijstalen bakringen op een met bakpapier beklede bakplaat en vet ze in. Leg de aardappelschijfjes in de ringen, bestrijk ze telkens royaal met gesmolten boter en kruid elke laag met peper en zout. Leg er halverwege een paar plakjes peer op en vul aan met de resterende aardappelen.
Vul ze met het mengsel en bestrooi ze royaal met geraspte emmentaler Entremont.
Serveer op een bord, op een bedje van sla. Maak een perenvinaigrette voor erbij: mix de overgebleven schijfjes peer fijn met wat olijfolie en ciderazijn.

Recept van onze ambassadrice Aude #OnCuisineAutrementBon

Fotocredit:  Stéphanie Iguna @LaFoodFactory

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken