Partybolletjes met Emmentaler
Partybolletjes met Emmentaler
Ingrediënten
200 g geraspte Franse emmentaler
250 g polenta (maïsgries)
50 g gekonfijte tomaten
1 tuiltje bieslook
40 cl melk
15 cl vloeibare room
arachideolie voor de frituurketel of pot
zout en peper
Bereiding
Breng de melk aan de kook in een pot en voeg de polenta toe. Meng 2 minuten en giet de room erbij. Laat 5 minuten doorkoken terwijl u blijft roeren en de geraspte emmentaler toevoegt.
Verdeel de bereiding over 3 afzonderlijke kommen, waarin u respectievelijk het volgende toevoegt : in het eerste de gehakte bieslook, in het tweede de gekonfijte tomaten, in kleine stukjes gesneden. Het mengsel in het derde kommetje houden we “natuur”.
Voor elke gast maakt u een bolletje van de diverse mengsels : emmentaler/bieslook, emmentaler/gekonfijte tomaten en emmentaler natuur.
Bak ze in de frituurolie tot ze een mooi goudgeel korstje krijgen.
Leg ze op keukenpapier en bestrooi met wat peper en zout.
Serveer de bolletjes met wat sla.