Rösti met Emmental en tijm
Rösti met Emmental en tijm
Ingrediënten
voor 2 à 3 personen (6 rösti):
300 gr vastkokende aardappelen
2 kleine teentjes knoflook (fijngehakt)
30 g Entremont Emmental français
15 g parmezaan
30 g boter (gesmolten)
Enkele takjes verse tijm
Peper en zout van de molen
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen goed en snijd ze dan (ongeschild!) in flinterdunne plakjes met een mandoline of mes. Doe in een kom, kruid met peper en zout en overgiet met de boter. Meng goed. Neem een andere kom en meng hierin de kazen, de look en de tijmblaadjes.
Neem een bakvorm voor muffins en leg hierin telkens 3 of 4 aardappelplakjes. Voeg dan een koffielepel kaasmengsel toe, bedek met 3 of 4 aardappelplakjes, en herhaal dit nog 2 keer. Je eindigt met het kaasmengsel. Bedek de muffinvorm met aluminiumfolie en bak gedurende 30 minuten.
Verwijder hierna de aluminiumfolie en bak verder tot de rösti mooi goudkleurig zijn. Haal ze uit de vorm met een kleine spatel. Dien direct op, of geniet er lauw van.
Deze rösti zijn heerlijk als bijgerecht, als blikvanger in een salade of zelfs als ontbijt met eitjes erbij. Smakelijk!