Simpele salade met rauwe courgette en Comté

image sans description

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Simpele salade met rauwe courgette en Comté

Ingrediënten

:

Een mooie courgette
Een handvol pasta (kies een kleine pastasoort)
Een klein handje geroosterde pijnboompitten
1 citroen (met eetbare schil)
100 gr Entremont Comté 8 maanden
2 jonge uien, gesnipperd
Waterkers
Bieslook, fijngehakt
Olijfolie
Peper en zout van de molen

Bereiding

:

Snij de courgette in de lengte in dunne plakjes. Dit doe je best met een mandoline of dunschiller. Leg de plakjes in een slakom en strooi er citroenzeste over. Besprenkel royaal met citroensap en olijfolie, kruid met peper en zout en laat een kwartierje rusten zodat de reepjes zachter worden.

Voeg de al dente gekookte pasta erbij en meng voorzichtig. Giet het overtollige vocht weg en dresseer de plakjes met de pasta mooi op een bord. Bestrooi met de in blokjes gesneden Comté en werk af met pijnboompitten, bieslook, waterkers en ui. Net voor je serveert kan je met een geutje olijfolie en een draai van de pepermolen de finishing touch geven.

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken