Tartiflette met geraspte kaas « Le Raclette »

image sans description

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Tartiflette met geraspte kaas « Le Raclette »

Ingrediënten

voor 4 personen

700gr aardappelen
1 ui
200g spekblokjes
25cl verse room 20% vet
100g geraspte “Le Raclette » kaas
10cl witte wijn
Peper
Zout
 

Voorbereiding:

 

Verwarm de oven voor op 180°.

Kook de aardappelen gaar tijdens 10 minuten in kokend water.

Pel en snij de ui in stukjes en bak ze een paar minuten in een pan met het spekblokjes. Blus deze af met de witte wijn. Voeg er de lichte room aan toe en laat tijdens 10 minuten  op een laag vuur inkoken. Kruid af met wat peper en zout.

Snijd intussen de aardappelen in reepjes en leg ze in een ovenschotel.

Voeg de geraspte « Le Raclette » kaas in de roommengsel en laat deze verdikken. Giet het geheel over de aardappelen.

Bak de tartiflette gedurende 15-20 minuten in de oven. Als de bovenkant niet knapperig genoeg is, schakelt u de laatste paar minuten over op de grillstand.

Serveer de tartiflette met een groene salade.

 

 

Recept ontwikkeld door « les Délices de Margaux » voor Entremont.

 

 

Bereiding

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken