Vegetarische groentetaart

image sans description

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Vegetarische groentetaart

Ingrediënten

:

1 preiwit, fijn gesneden
500 gr witte champignons, fijn gesneden
1 klein glas witte wijn
200 gr jonge spinaziescheuten
150 gr Saint Mont des Alpes
100 gr feta
4 eieren
50 gr gesmolten boter (indien mogelijk geclarifieerd)
12 blaadjes filodeeg
Nootmuskaat
Peper en zout van de molen
Olijfolie

Bereiding

:

Zet een grote pan op een hoog vuur en verhit een scheutje olijfolie. Bak de prei gaar in 5 à 8 minuten, tot hij licht gekarameliseerd is.

Voeg de champignons toe en roer zodat ze hun vocht afgeven. Giet er de witte wijn bij als de randjes van de champignons bruin beginnen kleuren. Laat de wijn verdampen.

Doe de spinazie in de pan (dit moet je misschien in meerdere keren doen). Meng goed met de prei en de champignons.

Kruid met peper en zout, en laat lichtjes afkoelen.

Doe in een slakom het groentemengsel, de geraspte Saint Mont des Alpes, de verkruimelde feta en de eieren. Breng op smaak met nootmuskaat en eventueel met extra peper en zout (opgelet: de kazen zijn al gezouten).

Neem een bakvorm of ovenschotel met een diameter van ongeveer 20 cm. Snij een stuk bakpapier uit dat er ruim in past. Verfrommel het bakpapier onder lopend water om het goed te bevochtigen en laat dan het water van het bakpapier lopen. Spreid het bakpapier uit op een werkblad en borstel gesmolten boter op het bakpapier.

Doe het bakpapier in de vorm en bekleed het mooi met filodeeg. Giet hier het bereide mengsel in. Plooi de randen van het deeg om.

Plaats onmiddellijk in een voorverwarmde oven van 180° C. Bak gedurende 30 à 35 minuten, tot de randen mooi gekleurd zijn. Serveer de groentetaart met een lekkere salade.

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken