Yorkshire pudding met Entremont Comté Fruité

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Onze kortingsbonnen

Ik geniet ervan.
0,50
Voor alle formaten

Yorkshire pudding met Entremont Comté Fruité

Ingrediënten

:

3 eieren
15 cl melk
150 gr bloem (glutenhoudend of glutenvrij)
1 el zout
100 gr Entremont Comté Fruité
4 el olie (om te frituren)
 

Bereiding

:

Klop de eieren los en blijf kloppen terwijl je de bloem toevoegt. Wanneer dit een homogene massa is, giet je de melk erbij en klop je tot het geheel mooi gemengd is. Gebruik gerust een blender of mixer.

Voeg een flinke snuif zout toe en 40 gr geraspte kaas, meng en plaats minstens een uur in de koelkast. Je kan het deeg ook een dag van tevoren maken.

Verwarm de oven voor op 220 °C. Neem een muffinvorm en verdeel de olie over de holtes. Plaats 5 minuten in de oven zodat de olie kan opwarmen. Wanneer de olie heet is, verdeel je het deeg voorzichtig over de verschillende holtes. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en bak 20 à 30 minuten in de oven tot de Yorkshire pudding mooi gerezen en gekleurd is. Open de oven ten vroegste na 20 minuten, anders riskeer je dat de pudding inzakt.

 

Crédit Photo : Myriam Baya
Delen
Afdrukken