Zandkoekjes met aromatische kruiden en geraspte Emmental Entremont

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Onze kortingsbonnen

Ik geniet ervan.
0,50
Voor alle formaten

Zandkoekjes met aromatische kruiden en geraspte Emmental Entremont

Ingrediënten

250 g bloem type 55
100 g zetmeel
225 g boter
150 g geraspte Emmental Entremont
7 g zout
1 ei
7 cl water
12 cl witte azijn
1 geklopt eiwit
1 mengeling kruiden (kervel, koriander, dille …)

Bereiding

Maak zanddeeg met bloem, zetmeel, boter en geraspte Emmental Entremont. Voeg het ei, het zout en het water toe en meng dit deels. Voeg de witte azijn geleidelijk toe om te voorkomen dat het deeg zwart kleurt.

Kneed het deeg zonder het teveel te bewerken. Zet 2 uur in de koelkast (het zetmeel moet de broosheid en de zanderige kant van het deeg verbeteren).

Rol het deeg uit tot een dikte van 1 cm. Snij de zandkoekjes uit met ronde vormpjes van 3 cm diameter. Leg op elk koekje wat aromatische kruiden en werk af met eiwit zodat de kruiden op het deeg blijven kleven. Bak gedurende 14 minuten op 150°C. Eet de koekjes als ze nog lauw zijn.

Fotocredit : Stéphanie Iguna (@stephatable)

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken